Izveštaj o aktivnostima u 2013.

 Godišnji izveštaj o aktivnostima Joga saveza Srbije u 2013. godini

Januar, 2013.

3.1.2013.

Svečana proslava Nove godine Joga Saveza Srbije.

Dana 3.1.2013. održana je tradicionalna svečana proslava Nove godine Joga Saveza Srbije uz zvuke kirtana i svečani program koji su pripremili instruktorke i instruktori Joga Saveza Srbije.  Osim Art joge Similiris – revijalnog sastava Joga Saveza Srbije, na proslavi su nastupili i Joga centar Šabac, Joga centar Tanja, Art Vida, Joga centar Požarevac, svoju poeziju su pročitali Snežana Mitić Anđelković, Vida Starović, Slađana Matić i Aleksandar Đorđević a održana je i modna revija šalova Mirjane Miščević.

7-10.1.2013.

Druga međunarodna konferencija “Joga za zdravlje i socijalnu transformaciju”, Univerzitet Patanjđali, Haridvar, Indija.

Dana 7-10.1.2013. godine, prof. dr Predrag Nikić, učestvovao je u radu Druge međunarodne konferencije “Joga za zdravlje i socijalnu transformaciju” u organizaciji Univerziteta Patanjđali u Haridvaru, u Indiji i prezentovao rad na temu “Joga inteligencija u menadžementu i organizacionom ponašanju”.

Bosiljka Janjušević, MA psihologije, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je rad na temu “Vrednosne orijentacije i životni stilovi praktičara joge”

Časovi joge za fudbalere “Partizana”, Ana Stojković.

Sertifikovana instruktorka Joga Saveza Srbije Ana Stojković-Zagajac vodila je časove joge fudbalerima prvog tima FK Partizan na zimskim pripremama tokom januara i februara 2013. godine, na Tari, u Antaliji i u Portorožu, kao i u Beogradu, do kraja Jelen super lige, kada su u maju osvojili i 6. uzastopnu titulu prvaka države u fudbalu. “Ima tu pomalo i joge.”

Mart, 2013.

9.3.2013.

Čas joge i predavanje u Nišu povodom 8. marta, Marija Obradović i Vladan Milutinović.

Dana 9.3.2013. godine sertifikovani instruktori Joga Saveza Srbije, Joga Centra Niš Marija Obradović i Vladan Milutinović organizovali su u 11h u tržnom centru, zona 1 (ul. Bulevar Nemanjića 67A) u Nišu besplatan čas joge i predavanje na temu: Zdravlje (značaj fizičkih i mentalnih aktivnosti za očuvanje zdravlja) i stres (uzroci, posledice, kako ublažiti i anulirati negativne efekte).

9.3.2013.

Predavanje o ishrani u Joga centru Mirjana u Novom Sadu, Vida Ćurčić.

Dana 09.03.2013. u Joga centru Mirjana, u Novom Sadu, je održano druženje članova Kluba Joga centra Mirjana i dragih kolega iz Joga Saveza Srbije, uz meditaciju, nakon čega je usledilo predavanje o Jogi i ishrani, u kojoj su se obrađivao pristup jogina temi šta jesti, kako, koliko i kada jesti… Nakon teorijskog dela, učesnici predavаnja su učestvovali u pravljenju jela po predloženim receptima i uživali u divnim ukusima zdrave hrane. Predavanje o ishrani je održala sertifikovana instruktorka Joga Saveza Srbije Vida Čurčić.

20.3.2013.

Čas joge za sportiste Karate kluba Mladenovac.

Dana 20.3.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Hristina Petrović održala je čas joge sportistima Karate kluba Mladenovac u sportskom centru Mladenovac. Po rečima trenera, joga ce biti sastavni deo treninga i priprema sportista za takmičenja.

April, 2013.

Početak projekta Joga centra Sunce iz Požarevca, Nešica Ilić.

Sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, Joga centra Sunce Nešica Ilić započinje projekat u SC Požarevac pod nazivom “Vežbama joge pokrenimo najbolje u sebi” programom hata joge za decu i omladinu u školama, medicinskim ustanovama i za sve građane.

9.4.2013.

Čas joge za decu u vrtiću „Osmeh“ u Aranđelovcu, Branimir Živković.

Dana 9.4.2013. godine sertifikovani instruktor Joga saveza Srbije, Joga centra Aranđelovac, Branimir Živković održao je besplatan čas joge za decu u vrtiću “Osmeh” u Aranđelovcu.

22.4.2013.

OSNOVAN JOGA SAVEZ ČEŠKE, predsednica dr Brankica Šurlan.

Dana 22.4.2013. godine, predsednik Joga Saveza Srbije prof. dr Predrag Nikić prisustvovao je proslavi povodom osnivanja Joga saveza Češke u Pragu i čestitao predsednici dr Brankici Šurlan na dosadašnjem zalaganju u promovisanju joge, osvrćući se na dugogodišnju saradnju Joga centra Surya i Joga saveza Srbije. Prof. dr Predrag Nikić je prilikom posete održao i predavanje pod nazivom: Joga i upravljanje energijama. Predavanje je bilo namenjeno dugogodišnjim praktičarima Joga saveza Češke koji su se pridružili proslavi.

24.4.2013.

Javna tribina o jogi u Požarevcu, Joga centar Sunce i dr Branka Novaković.

Dana 24.4.2013. godine u 13h, Joga centar Sunce Požarevac organizovao je javnu tribinu na temu „Mesto joge u očuvanju zdravlja” za sve zdravstvene radnike Opšte bolnice „Voja Dulić” Požarevac, u prostoriji bolničke biblioteke. Tribina se održavala u okviru projekta „Vežbama joge pokrenimo najbolje u nama” koji se sprovodi pod pokroviteljstvom grada Požarevca, u saradnji sa Joga Savezom Srbije. Predavanje je održala sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije dr Branka Novaković.

30.4.2013.

Čas joge na Srebrnom jezeru, Violeta Nikolić.

Dana 30.4.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Joga centra Sunce Požarevac Violeta Nikolić održala je čas joge na Srebrnom jezeru.

Maj, 2013.

10.5.2013.

Čas joge za osobe trećeg doba u Novom Sadu, Mirjana Radak.

Dana 10.5.2013. u 18h sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Joga centra Mirjana, Mirjana Radak održala je čas joge za osobe trećeg doba u Veslačkom klubu “Danubius 1885” u Novom Sadu povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti.

12.5.2013.

Akcija “Joga dani dobrih dela” u Beogradu i početak akcije besplatnih časova joge u Srbiji. 

Pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, nacionalni granski Joga Savez Srbije je već petu godinu za redom sproveo akciju JOGA DANI DOBRIH DELA u kojoj je pozvao sve građane Srbije da učine neko dobro delo. Dobro delo se može učiniti partneru u porodici, ukućanima, među komšijama, na poslu. Oni koji mogu, treba da se podsete da će njihova i mala finansijska pomoć biti od velike koristi onima kojima je neophodna. Joga savez Srbije neće prikupljati sredstva niti priloge, već će direktno upućivati darodavce da sami i neposredno učine dobro delo.

Centralna manifestacija je održana u Beogradu, u nedelju 12. maja 2013. u 12 časova u ulici Kneza Mihaila (ispred Beogradskog kulturnog centra) na kojoj su jogini održali kratak joga performans pod nazivom Pozdrav Suncu, a revijalni sastav prikazao, trenutno najpopularniji ART JOGA SIMILIRIS stil joge. Manifestacija u centru Beograda je okupila jogine iz 33 grada Srbije, a bili su i predstavnici Joga Saveza Crne Gore i Joga Saveza Češke. Ovim je svečano obeležen početak akcije besplatnih časova joge koji će se održavati u Beogradu svake nedelje od maja do septembra u Joga parku na Adi sa početkom u 18 časova, kao i u još 33 grada Srbije. Time su instruktorke i instruktori joge i simbolično podsetili građane da je i malo dobro delo veliki doprinos.

http://www.youtube.com/watch?v=R08l14Q6POQ&feature=youtu.be

15.5.2013.

Prezentacija i čas joge za decu do 6 godina u Centru za rani razvoj, Marija Zulić.

Dana 15.5.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Marija Zulić je u OŠ ”Kralj Petar I” u okviru Centra za rani razvoj, održala prezentaciju za roditelje dece do 6 godina sa temom: ”Joga za decu”, a nakon toga joga čas sa decom i roditeljima.

15.5.2013.

Predavanje o jogi u Klubu lečenih zavisnika “Most” u Vranju, Tatjana Stošić.

Dana 15.5.2013. godine Tatjana Stošić, sertifikovana instruktorka Joga Saveza Srbije odžala je predavanje o jogi članovima Kluba lečenih zavisnika “Most” pri Domu zdravlja u Vranju.

18.5.2013.

Art joga Similiris, „Ulica srećnih misli“, Sensa.

Dana 18.5.2013. godine sertifovane instruktorke Joga saveza Srbije predstavile su se sa novim stilom Art joge na manifestaciji „Ulica srećnih misli“ u organizaciji časopisa „Sensa“. Nastupile su: Art Joga Similiris – revijalni sastav Joga saveza Srbije, Tanja joga, Joga art balans, Joga centar Sunce Požarevac.

19.5.2013.

Akcija “Joga dani dobrih dela” u Novom Sadu.

U organizaciji Joga saveza Srbije koju je ispred Novog Sada predvodila Mirjana Radak – sertifikovana instruktorka, a u kojoj su učestvovale sertifikovane instruktorke i instruktori Marijana Rodić, Vida Ćurčić, Marija Bukarac, Marko Đurić, Lidija Ćulibrk i Mirjana Milikšić, održana je manifestacija JOGA DANI DOBRIH DELA izvođenjem velikog joga performansa na trgu.

Dana 19. maja 2013, na Trgu Slobode (trg Svetozara Miletića) u Novom Sadu okupili su se jogini iz svih krajeva Srbije izvodeći joga serijal: Surya Namaskar (Pozdrav Suncu). Za trenutak je sve zastalo, a energija radosti učesnika prostrla se centralnim trgom Novog Sada. Prisutni su imali prilike da prate i Art Yoga Similiris, revijalni sastav Joga saveza Srbije. Nakon manifestacije, joginima je od strane domaćina priređeno druženje uz kirtane.

20.5.2013.

Predavanje „Joga i ljubav“, u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, prof. dr Predrag Nikić.

Dana 20.5.2013. prof. dr Predrag Nikić je u prostorijama Studentskog kulturnog centra u Beogradu održao predavanje pod nazivom “Joga i ljubav”.

25.5.2013.

Revijalni sastav Art Yoge Similiris Joga Saveza Srbije na Četvrtoj manifestaciji Ferijalnog saveza Srbije.

Dana 25.5.2013. Revijalni sastav Art Yoge Similiris Joga Saveza Srbije predstavio se na 4. manifestaciji Ferijalnog saveza Srbije, koja se održala na beogradskoj Adi. Predstavnici revijalnog sastava predstavili su trenutno najatraktivniji stil joge, podsećajući prisutne da lepota proizilazi iz sklada pokreta, disanja, emocionalnog stanja i sabranosti pažnje. Uz muzičku pratnju učesnice Art Yoge Similiris ulepšale su trenutke svim posetiocima ove tradicionalne manifestacije.

Učestvovale: Aleksandra Mitić, Aleksandra Vuković, Ljubica Velimirović, Milica Zorić, Ivana Nikolić, Marija Šurlan, Nevena Đukanović, Tatjana Kostanjevec i Vida Starović.

25.5.2013.

Joga centar Sunce iz Požarevca na Sajmu sporta, Požarevac.

Dana 25.5.2013. godine Joga centar Požarevac je učestvovao na prvom Sajmu sporta u Hali sportova u Požarevcu.

29.5.2013.

Predavanje “Vežbama joge pokrenimo najbolje u nama”, prof. dr Predrag Nikić, Centar za kulturu u Požarevcu.

Dana 29.5.2013. godine u maloj sali Centra za kulturu u Požarevcu, prof. dr Predrag Nikić međunarodni Učitelj joge i predsednik Joga saveza Srbije, održao je predavanje pod nazivom “Vežbama joge pokrenimo najbolje u nama” u okviru programa pod pokroviteljstvom grada Požarevca, Sportskog saveza grada Požarevca i Joga saveza Srbije.

Jun, 2013.

4.6.2013.

Čas joge u Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Violeta Nikolić i Božidar Ljubisavljević, Joga centar Sunce, Požarevac.

Dana 4.6.2013. godine Joga centar Sunce Požarevac organizovao je čas joge u Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Čas su vodili sertifikovani instruktori Violeta Nikolić i Božidar Ljubisavljević.

31.5- 6.6.2013.

MEĐUNARODNI LETNJI JOGA KAMP AMRITA, KOPAONIK

U periodu od 31.05-06.06.2013. godine održan je Međunarodni letnji joga kamp AMRITA na Kopaoniku. Stručni letnji seminar joge u kampu sprovodio se pod vođstvom međunarodnog majstora joge prof. dr Predraga Nikića.

Kamp je obuhvatio intenzivnu joga praksu (asane, pranayame, kriya tehnike, mudre, bande, dharana, dhyana, ekagrata) i većernju kirtan meditaciju uz muzičku podršku Kirtan Grupe Samadhi iz Beograda.

11.6.2013.

Čas joge u Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, Violeta Nikolić Nešica Ilić i Božidar Ljubisavljević, Joga centar Sunce, Požarevac.

Dana 11.6.2013. godine sertifikovani instruktori Joga centra Sunce iz Požarevca, Violeta Nikolić, Nešica Ilić i Božidar Ljubisavljević održali su čas joge u Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu.

29.6.2013.

Art joga Similiris revijalni sastav Joga saveza Srbije na Organik festu u Beogradu.

U subotu 29.6.2013. u Topčideru predstavljen je stil joge Art Joga Similiris na Organik festu. Učestvovali su Art Joga Similiris revijalni sastav Joga saveza Srbije, Joga centar Tanja i Joga Art Balans.

Jul, 2013.

1.7-25.8.2013.

Časovi joge za decu u okviru IMPRES projekta MZ Sopot, Milica Ivković.

U periodu od 1.7-25.8.2013. godine, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, Joga centra Sunce iz Požarevca Milica Ivković održavala je časove joge za decu u okviru IMPRES projekta MZ Sopot.

Projekat Unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji (IMPRES) zajednički je projekat Ministarstva prosvete, nauke, i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Evropske Unije.

Projekat se realizuje sa ciljem da doprinese socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva unapređivanjem usluga u oblasti predškolskog vaspitanja i širenjem dostupnosti za svu decu, posebno onu iz osetljivih grupa.

Svrha projekta je unapređivanje uslova za predškoslko vaspitanje i obrazovanje dece, posebno iz osetljivih grupa, putem unapređivanja kvaliteta ponude predškolskih programa i proširenja prostornih kapaciteta predškolskih ustanova.

8-15.7.2013.

Časovi joge u hotelu Banjica Sokobanja, Milica Zorić.

U periodu od 8-15.7.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Milica Zorić održala je besplatne časove joge za goste hotela i sve meštane Sokobanje u hotelu Banjica Sokobanja.

11.7.2013.

Art joga Similiris u okviru manifestacije ”Banjsko leto”, Sokobanja.

Dana 11.7.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Milica Zorić prezentovala je stil joge Art joga Similiris na književnoj večeri u okviru manifestacije “Banjsko leto”, Sokobanja.

21.7.2013.

Čas joge za fudbalski tim “Radnički” u Svilajncu, Jasmina Đerić.

Dana 21.7.2013. Jasmina Đerić, apsolvent Međunarodne akademije za instruktore joge održala je čas joge fudbalskom klubu “Radnički” u Svilajncu.

24.7.2013.

Sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Ana Tomović održala je čas joge u gradu Ljantor, Rusija.

25.7.2013.

Čas joge na Eko festu u Pančevu, Anita Hučka.

Dana 25.7.2013. godine sertifikovana isntruktorka Joga saveza Srbije Joga centra Pančevo Anita Hučka, održala je promotivni čas joge u okviru Eko festa u Pančevu.

15-29.7.2013.

Časovi joge u hotelu Banjica Sokobanja, Maja Štrbac.

U periodu od 15-29.7.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Maja Štrbac održala je besplatne časove joge za goste hotela i sve meštane Sokobanje u hotelu Banjica-Sokobanja.

Avgust, 2013.

30.7-10.8.2013.

Časovi joge u hotelu Banjica Sokobanja, Aleksandra Vuković.

U periodu od 30.7-10.8.2013. sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Aleksandra Vuković održala je besplatne časove joge za goste hotela i sve meštane Sokobanje u hotelu Banjica-Sokobanja.

14.8.2013.

Konferencija za medije u Medija centru Joga saveza Srbije.

Dana 14.8.2013. u 11 časova u Medija centru Joga saveza Srbije održana je konferencija za medije. Vesna Nađ ispred Turističke organizacije Srbije, prof. dr Predrag Nikić – predsednik JSS i Milica Zorić, moderator i glavni koordinator festivala joge govorili su o predstojećem Četvrtom međunarodnom festivalu joge koji će se održati na beogradskoj Adi 31.8. i 1.9.2013. godine.

23-28.8.2013.

MEĐUNARODNI JOGA KAMP PRAŠANTI (boravište praiskonskog mira) 2013.

U periodu od 23-28.8.2013. godine na Kopaoniku je održan Međunarodni joga kamp – PRAŠANTI pod vođstvom međunarodnog Majstora joge, prof. dr Predraga Nikića. Instruktori joge su bili smešteni u hotelu “Grand” na Kopaoniku. Kamp je obuhvatio intenzivnu joga praksu i večernju kirtan meditaciju uz muzičku podršku Kirtan grupe Samadhi iz Beograda.

28.8.2013.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE JOGA SAVEZA SRBIJE u Press centru Turističke organizacije Srbije.

Dana 28. avgusta 2013. godine održana je konferencija za medije Joga saveza Srbije u Press centru Turističke organizacije Srbije sa početkom u 11 časova. Povod je bio Četvrti međunarodni festival joge – Srbija 2013. koji se održava na beogradskoj Adi, na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero), 31.8. i 1.9, sa početkom u 16.30 časova. O festivalu su govorile: Aleksandra Vuković, instruktorka Joga saveza Srbije, moderatorka konferencije; Maja Štrbac, instruktorka Joga saveza Srbije i Lidija Živković, instruktorka Joga saveza Srbije.

Organizator: Nacionalni granski Joga savez Srbije (www.yogasavezsrbije.com)

Suorganizatori: Međunarodna joga akademija (www.joga-akademija.com)

Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge (www.yoga-science.rs)

Podrška: Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije

Pokrovitelji: Internacionalna Yoga Federacija (International Yoga Federation); Evropske unija Yoga asocijacija (European Union of Yoga Associations); Evropska joga asocijacija (European Yoga Association); Američka joga federacija (American Yoga Federation)

http://www.youtube.com/watch?v=BAtHDPFH_uo

Septembar, 2013.

31.8-1.9.2013.

Četvrti međunarodni festival joge – Srbija 2013.

Četvrti međunarodni festival joge – Srbija 2013, koji su otvorili ambasadorka Indije u Beogradu g-đa Narinder Chauhan i prof. dr Predrag Nikić, predsednik Joga saveza Srbije, održan je od 31.8-1.9.2013. godine na beogradskoj Adi, u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodne joga Akademije, uz pokroviteljstvo Svetske, Evropske i Američke joga federacije.

Ovom prilikom je prof. dr Predrag Nikić uručio zahvalnice dr Zoranu Zecu, prevodiocu Patanjđalijevih Izreka o jogi, za pruženi doprinos u približavanju joge našoj sredini, prof. dr Dušanu Pajinu i dr Branki Novaković-Petrović za uspešan pedagoški rad na Međunarodnoj joga akademiji u 2013. godini.

Na Međunarodnom festivalu joge u Beogradu susreli su se Učitelji, instruktori joge iz sveta i iz Srbije koji su predstaviti različite stilove i pristupe praktikovanju joge. U duhu propoznavanja, razumevanja i poštovanja različitosti mnoge škole joge predstavile su svoje aktivnosti: Joga centar Anahata iz Beograda; Joga centar Mirjana iz Novog Sada; Joga centar Surya, Češke Republika; Joga centar Šabac; Joga savez Crne Gore; Art joga Similiris – revijalni sastav Joga saveza Srbije; Joga centar Paraćin; Joga centar Vranje; Joga centar Tanja iz Beograda; Similiris iz Beograda; Joga centar Devi Durga iz Beograda; Joga centar Pančevo; Nacionalni pokret za jogu i ajurvedu AMRITA, Plovdiv, Bugarska; Joga centar Inđija; Joga centar Zemun; Joga klub Balans 012 iz Požarevca; Joga centar Niš; Joga centar Aleksandra iz Beograda; Joga centar Mladenovac; Joga centar Rada iz Beograda; Joga centar Sunshine iz Beograda; Joga centar Sunce iz Požarevca; Udruženje roditelja dece sa smetnjama u razvoju “Evo ruka” i instruktorka Marija Zulić; Joga centar Kula; Art Yoga Similiris – Međunarodna joga akademija; Međunarodna joga akademija.

31.8.2013.

VEČE KIRTANA – KONCERT KIRTAN GRUPE SAMADHI, Studentski kulturni centar, Beograd.

Dana 31.8.2013. godine u 20.30h, Kirtan grupa Samadhi, članica Joga saveza Srbije, održala je koncert u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Koncert je namenjen učesnicima Četvrtog međunarodnog festivala joge – Srbija 2013. i svim ljubiteljima joge. To je prvi koncert domaće kirtan grupe u Srbiji.

Izvođači: prof. dr Predrag Nikić – gitara i vokal, Miloš Štrbac – gitara i vokal, Spomenka Đurđević – gitara i vokal, Jelena Nikolić – gitara i vokal, Igor Petrović – gitara i vokal, Bosiljka Janjušević – klavijature i vokal, Ana Miletić – zvečka i vokal, Aleksandra Mitić – zvono i vokal, Jelena Gajić-Štrbac – vokal, Slavica Stošić – vokal, Vukica Janković – vokal.

Na koncertu Kirtan grupe Samadhi nastupio je i Art joga Similiris – revijalni sastav Joga saveza Srbije (Aleksandra Mitić, Aleksandra Vuković, Ana Miletić, Dafina Perović, Ljubica Velimirović, Milica Zorić, Radmila Radomilović, Vera Todorović). Koncert je uveličalo pristustvo amasadorke Indije u Beogradu.

4-7.9.2013.

Predavanje o jogi na naučnoj konferenciji, prof. dr Vesna Nikolić-Ristanović.  

Dana 4-7.9.2013. godine, prof. dr Vesna Nikolić-Ristanović, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, predsednica Evropskog kriminološkog društva, na konferenciji ovog društva u Budimpešti održala je predavanje pod nazivom “Usrećivanje ljudi je najbolja prevencija kriminala: ka kriminologiji koja usrećuje” u kojem je promovisala jogu.

7.9.2013.

Druženje sa dr Zoranom Zecom i predavanje o jogi.

Dana 7.9.2013. godine u prostorijama i organizaciji Joga saveza Srbije održano je druženje studenata Međunarodne joga akademije i instruktora Joga saveza Srbije sa dr Zoranom Zecom gostom prof. dr Predraga Nikića. Tema predavanja je bila Joga i dostizanje stanja samadhi.

Oktobar 2013.

19.10.2013.

Prezentacija rada o jogi na naučnoj konferenciji, Bosiljka Janjušević, MA.

Dana 19.10.2013. godine, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, Bosiljka Janjušević, MA, prezentovala je rad na temu “Primena joge u psihoterapiji” na 3. kongresu psihoterapeuta Srbije koji je održan 17-20.10.2013. u Beogradu.

Oktobar, 2013.

U oktobru 2013. godine Međunarodni naučni časopis o jogi SMISAO indeksiran je u međunarodnoj indeksnoj bazi naučnih časopisa.

20-27.10.2013.

Joga Savez Srbije, Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge i Indijski kulturni centar na 58. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. 

U periodu od 20-27.10.2013. godine, tokom 58. međunarodnog beogradskog sajma knjiga, Joga Savez Srbije, Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge i Indijski kulturni centar izlagali su svoja izdanja na štandu Centra za promociju nauke i na štandu Ambasade Indije u Beogradu. Tom prilikom, na štandu Centra za promociju nauke izložen je drugi broj Međunarodnog naučnog časopisa o jogi Smisao koji je objavljen u decembru 2012. godine. Na štandu Ambasade Indije izloženo je srpsko i englesko izdanje Zbornika naučnih radova sa Međunarodne naučne interdisciplinarne konferencije o jogi održane 2010. godine, prvi i drugi broj Međunarodnog naučnog časopisa o jogi Smisao koji su objavljeni u decembru 2011. i 2012. godine, srpsko i englesko izdanje knjige Joga – do nogu učenika, prof. dr Predraga Nikića.

20-27.10.2013.

Učešće instruktorki Joga saveza Srbije na štandu Ambasade Indije na 58. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.  

Dana 20-27.10.2013. godine, instruktorke i instruktori Aleksandra Mitić, Aleksandra Ristić, Danijela Pendić, Dragana Matejić, Ivana Nikolić, Ivana Janošević, Maja Štrbac, Marija Janošević, Marijana Rodić, Marijana Vučković, Milica Zorić, Mirjana Miščević, Predrag Vučić, Sanja Drobnjaković, Sanja Kuzmanović, Slobodanka Šakić, Snežana Anđelković, Spomenka Đurđević, Tamara Vučković, Tanja Vukotić, Tatjana Kostanjevec, Vera Todorović i Vida Starović su na poziv Ambasade Indije učestvovale ispred Joga saveza Srbije i Indijskog kulturnog centra na štandu ambasade Indije na 58. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

26.10.2013.

Čas joge na Festivalu sporta, kulture i umetnosti u Mladenovcu, Branimir Živković.

Dana 26.10.2013. godine sertifikovan instruktor Joga saveza Srbije Joga centra Mladenovac Branimir Živković održao je besplatan čas joge u Mladenovcu na terenu O.Š. “Momčilo Živojinović” u okviru Festivala kulture, sporta i umetnosti od nas za nas – “Preuzimamo ovaj grad!”.

27.10.2013.

Prezentacija rada o jogi na naučnoj konferenciji, Marija Zulić.

Marija Zulić – sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije kao defektolog – somatoped iz škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ prezentovala je naučni rad pod nazivom “Jogom do inkluzije osoba sa invaliditetom” na Stručno-naučnom skupu sa međunarodnim učešćem “Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju” koji se održao 27.10.2013. u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu.

27.10.2013.

Pozdrav Suncu na Festivalu sporta, kulture i umetnosti u Mladenovcu, Branimir Živković, Maja Grujić, Hristina Petrović.

Dana 27.10.2013. godine u 14.30h sertifikovani instruktori Joga saveza Srbije Joga centra Mladenovac Branimir Živković, Maja Grujić i Hristina Petrović održaće “Pozdrav suncu” u Mladenovcu na Trgu Ive Lole Ribara u okviru Festivala kulture, sporta i umetnosti od nas za nas – “Preuzimamo ovaj grad!”.

27.10.2013.

Prezentacija rada o jogi na naučnoj konferenciji, Dafina Perović.

Dafina Perović – predsednica Joga saveza Crne Gore, 27.10.2013. održala je predavanje na temu “Joga – put ka zdravom i sadržajnom životu” na drugoj regionalnoj konferenciji “Zdravstveni SPA i Wellness turizam” Hotel Splendid, Budva, u organizaciji Medical SPA Asocijacija Crne Gore.

27.10.2013.

Nagrada za kratku priču, Biljana Simić.

Na XII konkursu za najkraću kratku priću, koji je organizovala izdavačka kuća “Alma“ u saradnji sa  „Beografitima“ sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Biljana Simić osvojila je treću nagradu za priču „Soba u kojoj žive knjige“.

Novembar, 2013.

24.11.2013.

Joga druženje u Novom Sadu.

Dana 24.11.2013. organizovano je joga druženje u Novom Sadu u prelepom ambijentu joga vežbaonice instruktorke Mirjane Radak. Ljubazni novosađani sertifikovani instruktori Joga saveza Srbije bili su domaćini joga instruktorima iz Beograda i Joga saveza Crne Gore. Prisutni su uživali u pesmama Kirtan grupe Samadhi kao i u radosti koju je pružilo druženje na joga radionici u prirodi.

28-29.11.013.

Prezentacija rada o jogi na naučnoj konferenciji, prof. dr Vesna Nikolić-Ristanović.  

Dana 28-29.11.013. godine, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, prof. dr Vesna Nikolić-Ristanović, redovna profesorka na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, direktorka Viktimološkog društva Srbije i predsednica Evropskog udruženja za kriminologiju, prezentovala je rad “Joga i žrtve” na Četvrtoj godišnjoj konferenciji Viktimološkog društva Srbije pod nazivom “Žrtve i savremeni odgovori na kriminalitet”.

29-30.11.2013.

Predstavnici Joga saveza Češke u gostima u Joga savezu Srbije.

Dana 29-30.11.2013. predstavnici Joga saveza Češke na čelu sa predsednicom Brankicom Šurlan bili su u gostima predstavnicima Joga saveza Srbije i Međunarodne joga akademije iz Beograda. Susretu su se pridružile i češke studentkinje Međunarodne joga akademije iz Beograda.

Decembar, 2013.

1.12.2013.

Art joga Similiris revijalni sastav Joga saveza Srbije na Beogradskom sajmu.

U nedelju, dana 1.12.2013. godine na Prazničnom dobrotvornom bazaru u Hali dva Beogradskog sajma nastupile su sertifikovane instruktorke revijalnog sastava Art yoge Similiris izvodeći tačke “Bindu” i “Dah”.

Učestvovale su: Aleksandra Vuković, Ana Miletić, Milica Zorić, Marija Šurlan, Nevena Đukanović, Radmila Radomilović, Tatjana Kostanjevec, Vida Starović, Vera Todorović.

Predstavnice Joga saveza Srbije i Indijskog kulturnog centra pomagale su na štandu Indijske ambasade u realizaciji praznične dobrotvorne akcije. Učestvovali su: Milica Zorić, Nataša Ignjatović i Nevena Đukanović.

7.12.2013.

Nastup Art joge Similiris – revijalnog sastava Joga saveza Srbije.

Dana 7.12. 2013. članice Art Yoge Similiris – revijalnog sastava Joga saveza Srbije nastupale su na 16. Aerobik happening – manifestaciji u organizaciji studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Instruktorke Joga saveza Srbije izvele su serijal Pozdrav Suncu i serijale Art Yoga Similiris “Sjaj” i “Bindu”, čemu su se pridružili prisutni studenti i vežbači.

Učestovale sertifikovane instruktorke joge: Aleksandra Vuković, Ana Miletić, Lidija Živković, Milica Zorić, Marija Šurlan, Nevena Đukanović, Tatjana Kostanjevec, Vida Starović, Vera Todorović.

14.12.2013.

Poseta Joga centru Vranje.

U subotu 14.12.2013. instruktori Joga saveza Srbije posetili su naše drage koleginice instruktorke Cecu, Tanju i Slađanju kao i njihove polaznike joge u Vranju. Pre dolaska u Vranje instruktori JSS posetili su i kolege iz Joga centra Niš i sa njima obišli nišku tvrđavu.Domaćini Joga centra Vranje Ceca, Tanja i Slađa povele su goste u obilazak Vranja, a potom na konzumaciju specijaliteta vranjanske kuhinje. U 18 časova započelo je druženje sa joginima iz Joga centra Vranje. Druženje je ulepšala muzika KIRTAN GRUPE SAMADHI. Ni temperatura od minus 4, ni ledena kiša nisu uspele da poremete prelepo raspoloženje koje i danas traje.

15.12.2013.

Predavanje “Joga u sadašnjici” i radionica na seminaru “Put radosti”, Monna magazin, Dafina Perović.

Dafina Perović, predsednica Joga saveza Crne Gore, održaće predavanje na temu “Joga u sadašnjici” kao i radionicu tehnika disanja i relaksacije, na jednodnevnom seminaru “Put radosti” u organizaciji Monna magazina, 15.12.2013. godine u Podgorici.

17.12.2013.

Pozdrav Suncu na manifestaciji povodom proglašenja najboljih sportista, sportskih radnika i kolektiva u 2013. u opštini Bogatić.

Pod vođstvom sertifikovane instruktorke Joga saveza Srbije Sanje Davidović, Joga centar Bogatić je 17.12.2013. nastupao u revijalnom delu programa manifestacije povodom proglašenja najboljih sportista, sportskih radnika i kolektiva u 2013. u opštini Bogatić, a koja je organizovana od strane radio Nesvila pod pokroviteljstvom opštine Bogatić i komisije za sport opštine Bogatić. Joga centar Bogatić predstavio se sa najmladjim članicama koje su izvele Pozdrav Suncu.

18.12.2013.

Predavanje o jogi studentima fakulteta u Novom Sadu

Sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i predsednica Joga centra Mirjana, Radak Mirjana 18.12.2013. održala je predavanje o jogi studentima osnovnih studija fakulteta TIMS u Novom Sadu. Predavanje pod nazivom “Joga, punoća življenja” održano je u okviru predmeta “Teorija zdravog življenja”. Zbog velike zainteresovanosti za temu efekata praktikovanja joge Mirjana Radak je pozvana kao gostujući predavač i od strane drugih fakulteta.

MEDIJI 2013.

Tokom 2013. godine, sertifikovane instruktorke i instruktori Joga saveza Srbije gostovali su u mnogobrojnim TV i radio emisijama, a članci o jogi i tekstovi o aktivnostima Joga saveza Srbije objavljivani su u elektronskim i pisanim medijima 102 puta.