Joga u psihoterapiji

Joga u psihoterapiji

Joga metode se decenijama koriste u psihoterapeutskoj primeni. Joga se preporučuje kao pomoć kod lakših oblika depresije. Joga praksa pomaže praktičarima da kreiraju novu podsticajnu životnu filozofiju i prepoznaju zdrav i proaktivni pristup u odnosima sa okruženjem. Instruktorke i instruktori Joga saveza Srbije naučnom metodologijom proučavaju efekte praktikovanja joge a s ciljem da se detektuju oblasti korisne psihoterapeutske podrške.

 

Druga međunarodna konferencija “Joga za zdravlje i socijalnu transformaciju”, Univerzitet Patanjđali, Haridvar, Indija, 7-10.1.2013.

Dana 7-10.1.2013. godine, Bosiljka Janjušević, MA psihologije, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je rad na temu “Vrednosne orijentacije i životni stilovi praktičara joge” na Drugoj međunarodnoj konferenciji “Joga za zdravlje i socijalnu transformaciju” Univerziteta Patanjđali, Haridvar, Indija.

Bosiljka Janjusevic Yoga University Patanjali - jan2013

Sedma međunarodna konferencija „Joga i mladi“, Institut za jogu Kaivaljadama, Lonavla, Indija, 27-30.12.2012.

Dana 29.12.2012. godine, Bosiljka Janjušević, MA psihologije, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je rad na temu “Efekti praktikovanja tehnika joge na samopouzdanje i emocionalno oslanjanje na sebe” na Sedmoj međunarodnoj konferenciji „Joga i mladi“ Instituta za jogu Kaivaljadama, Lonavla, Indija.

 

Predavanje “Joga i emocionalni život” u SKC-u, Bosiljka Janjušević, MA, 18.9.2012.

Dana 18.9.2012. godine, Bosiljka Janjušević, dipl. master psiholog i sertifikovana instruktorka joge sa licencom Joga Saveza Srbije, održala je predavanje na temu „Joga i emocionalni život” u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Bosiljka Janjusevic Joga SKC

Treća međunarodna naučna intedisciplinarna konferencija „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, Beograd, 30-31.8.2012.

Dana 31.8.2012. godine, Bosiljka Janjušević, MA, prezentovala je rad na temu “Procena asertivnosti i lične efikasnosti kog instruktora joge” na Trećoj međunarodnoj naučnoj interdisciplinarnoj konferenciji „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, u organizaciji Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge u Beogradu.

Bosiljka Janjusevic Joga Konferencija 2012

19. međunarodna naučna konferencija o istraživanjima u jogi i njenoj primeni, Univerzitet Vivekananda, Bangalor, Indija, 20-26.12.2011.

Dana 24.12.2011. godine, Bosiljka Janjušević, MA, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, radom na temu “Povezanost praktikovanja tehnika joge i depresije” ukazala je na značaj primene tehnika joge za mentalno i emotivno zdravlje, na 19. međunarodnoj naučnoj konferenciji o istraživanjima u jogi i njenoj primeni, Univerziteta Vivekananda, Bangalor, Indija.

Vivekananda dec2011

Prezentacija naučnog rada o jogi na Prvom kongresu psihoterapeuta Srbije, Bosiljka Janjušević, MA, 28.10.2011.

Dana 28.10.2011. godine, Bosiljka Janjušević, MA, sertifikovana instruktorka Joga Saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je istraživanje na temu “Povezanost praktikovanja tehnika joge i adaptacije na stres kod žena i muškaraca” na Prvom kongresu psihoterapeuta Srbije održanom u Beogradu. Istraživanje je rađeno u Međunarodnom društvu za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge.

1. kongres psihoterapeuta

Druga međunarodna naučna intedisciplinarna konferencija „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, Beograd, 11-12.8.2011.

Dana 11.8.2011. godine, Bosiljka Janjušević, MA, prezentovala je rad na temu “Povezanost praktikovanja tehnika joge sa lokusom kontrole i stilom upravljanja besom” na Drugoj međunarodnoj naučnoj interdisciplinarnoj konferenciji „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, u organizaciji Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge u Beogradu.

Bosiljka Janjusevic Joga Konferencija 2011 3

Prva međunarodna naučna intedisciplinarna konferencija „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, Beograd, 23-24.9.2010.

Dana 23.9.2010. godine, Bosiljka Janjušević, MA, prezentovala je rad na temu “Efekti praktikovanja joge na prevazilaženje stresa” na Prvoj međunarodnoj naučnoj interdisciplinarnoj konferenciji „Joga u nauci – budućnost i perspektive”, u organizaciji Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge u Beogradu.

Bosiljka Janjusevic Joga Konferencija 2010 3

Svet se menja unutar sebe, 2015.

Posted by on October 23, 2015 in Aktivnosti, Aktivnosti JSS 2015, Joga u psihoterapiji, Naučna konferencija o jogi | 0 comments

Svet se menja unutar sebe, 2015.

Dana 19.9.2015. godine, sertifikovane instruktorke Joga saveza Srbije, Bosiljka Janjušević, MA i Dragana Lalić, održale su radionicu “Joga i psihoterapija – svet se menja unutar sebe” na Međunarodnom i interdisciplinarnom kongresu “Savremenost, svesnost, etika, psihoterapija” koji je održan u Zagrebu od 18-20. septembra 2015. godine. Svet se menja unutar...

Detaljnije

Konferencija o jogi, Univerzitet Patanjđali, 2013.

Posted by on January 19, 2015 in Joga inteligencija, Joga u nauci, Joga u psihoterapiji, Naučna konferencija o jogi, Objave | 0 comments

Konferencija o jogi, Univerzitet Patanjđali, 2013.

Dana 7-10.1.2013. godine, prof. dr Predrag Nikić, učestvovao je u radu Druge međunarodne konferencije “Joga za zdravlje i socijalnu transformaciju” u organizaciji Univerzitet Patanjđali u Haridvaru, u Indiji i prezentovao rad na temu “Joga inteligencija u menadžementu i organizacionom ponašanju”. Konferencija o jogi, Univerzitet Patanjđali Bosiljka Janjušević, MA psihologije, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je rad na temu “Vrednosne orijentacije i životni stilovi praktičara joge”....

Detaljnije

Bosiljka Janjušević, Kongres psihoterapeuta, 2011

Posted by on December 10, 2014 in Joga u psihoterapiji, Objave | 0 comments

Bosiljka Janjušević, Kongres psihoterapeuta, 2011

  Dana 28.10.2011. godine, Bosiljka Janjušević, MA, sertifikovana instruktorka Joga Saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, prezentovala je istraživanje na temu “Povezanost praktikovanja tehnika joge i adaptacije na stres kod žena i muškaraca” na Prvom kongresu psihoterapeuta Srbije održanom u Beogradu. Istraživanje je rađeno u Međunarodnom društvu za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge. Prezentacija naučnog rada o jogi na Prvom kongresu psihoterapeuta Srbije, Bosiljka Janjušević, MA, 28.10.2011....

Detaljnije

Joga psihologija i primena joge u psihoterapiji, 2014

Posted by on December 7, 2014 in Joga u psihoterapiji, Objave | 0 comments

Joga psihologija i primena joge u psihoterapiji, 2014

U organizaciji Joga saveza Srbije, u periodu od 25.5.-15.6.2014. održan je seminar “Joga psihologija i primena joge u psihoterapiji” koji je vodila Bosiljka Janjušević, MA  

Detaljnije

Joga u podršci osobama sa iskustvom nasilja, Konf. Viktimološkog društva, 2014

Posted by on December 6, 2014 in Joga u nauci, Joga u psihoterapiji, Naučna konferencija o jogi, Objave | 0 comments

Joga u podršci osobama sa iskustvom nasilja, Konf. Viktimološkog društva, 2014

Izlaganje rada „Predlog primene tehnika joge u radu na podršci osobama sa iskustvom nasilja” na Petoj godišnjoj međunaordnoj konferenciji Viktimološkog društva Srbije, Bosiljka Janjušević, MA, Beograd. Joga u podršci osobama sa iskustvom nasilja Dana 27.11.2014. godine, Bosiljka Janjušević, MA izlagala je koautorski rad sa prof. dr Predragom Nikićem „Predlog primene tehnika joge u radu na podršci osobama sa iskustvom nasilja” na Petoj godišnjoj međunaordnoj konferenciji Viktimološkog društva Srbije. Apstrakt rada je objavljen u knjizi apstrakata sa konferencije....

Detaljnije

Bosiljka Janjušević, Treći kongres psihoterapeuta, 2013

Posted by on December 2, 2014 in Joga u psihoterapiji, Objave | 0 comments

Bosiljka Janjušević, Treći kongres psihoterapeuta, 2013

Prezentacija naučnog rada o jogi na Trećem kongresu psihoterapeuta, Bosiljka Janjušević, MA, 19.10.2013. Dana 19.10.2013. godine, Bosiljka Janjušević, MA, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije i članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblati joge, prezentovala je rad na temu “Primena joge u psihoterapiji” na 3. kongresu psihoterapeuta Srbije koji je održan 17-20.10.2013. u Beogradu.    ...

Detaljnije

Predavanje “Joga i mentalno zdravlje”, Požarevac, 2014

Posted by on May 8, 2014 in Joga u psihoterapiji, Objave, Projekti | 0 comments

Predavanje “Joga i mentalno zdravlje”, Požarevac, 2014

  Dana 8. maja 2014. godine, instruktorke i instruktor Joga centra “Sunce” Požarevac Nešica Ilić, Božidar Ljubisavljević, Milica Ivković i Violeta Nikolić prezentovali su program joge u Medicini rada u Požarevcu, u okviru projekta “Joga za sve” koji finansira Grad Požarevac. Predavanje “Joga i mentalno zdravlje” u Požarevcu, Bosiljka Janjušević, MA, 8.5.2014. Bosiljka Janjušević, MA, sertifikovana instruktorka joge, predavačica na Međunarodnoj joga akademiji, članica istraživačkog tima Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge, doktorantkinja na Fakultetu za psihologiju Univerziteta u Beču i predstavnica Joga saveza Austrije održala je predavanje na temu “Joga i mentalno zdravlje”.  ...

Detaljnije