Veliki joga performansi, 2014.

Veliki joga performansi, 2014.

Veliki joga performansi u organizaciji Joga saveza Srbije

Performans “Joga dani dobrih dela” u Beogradu, 21.06.2014.

Pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, nacionalni granski Joga Savez Srbije već šestu godinu za redom sprovodi akciju JOGA DANI DOBRIH DELA u kojoj poziva sve građane da učine neko dobro delo poručujući DA JE DOBRO DELO NAJVEĆA NAGRADA ONIMA KOJI GA ČINE.

Centralna manifestacija održala se u Beogradu, u subotu 21. juna 2014. sa početkom u 12 časova na Trgu republike na platou ispred spomenika Knezu Mihailu. Jogini iz različitih zemalja izveli su POZDRAV SUNCU a nakon toga članice ART JOGA SIMILIRIS -. revijalnog sastava Joga saveza Srbije prikazale su zašto je Art joga trenutno najpopularniji stil joge u svetu. Performans se završio tako što je 300 jogina na Trgu republike napravilo veliko srce i namenilo ga Srbiji.

Za učesnike je priređen i Koncert KIRTAN GRUPE SAMADHI u velikoj sali Doma omladine sa početkom u 14 časova. Za osveženje se pobrinuo sponzor kompanija NEKTAR koja je obezbedila za sve učesnike sokove.

Jogini Evrope okupili se i u Novom Sadu, 29. juna 2014. u 18 časova na Miletićevom trgu gde se održao kratak joga serijal pod nazivom Pozdrav Suncu, a revijalni sastav prikazao trenutno najpopularniji ART JOGA SIMILIRIS stil joge. Za učesnike joga performansa u Novom Sadu bio je priređen koncert KIRTAN GRUPE SAMADHI u novosadskoj Sinagogi sa početkom u 19,30.

Manifestacija u centru Beograda okupila je joga praktičare iz 42 grada Srbije i mnogih zemalja Evrope.

Performans “Joga dani dobrih dela” u Pragu uz učešće Joga saveza Srbije, 8.6.2014.

Dana 8. juna 2014. godine na Vaclavskom trgu u Pragu održan je veliki evropski joga kulturni performans JOGA DANI DOBRIH DELA u organizaciji Evropske joga federacije, u saradnji sa Češkom joga federacijom. Performans je deo šire akcije koja ove godine obuhvata Beč, Prag, Beograd i Novi Sad, a održava se na centralnim trgovima evropskih metropola.
Učesnike joga performansa u Pragu pozdravio je Ing. Oldřich Lomecký, predsednik opštine Prag 1, uz čiju podršku i pokroviteljstvo je performans održan. Performans su činili serijal Surya Namaskar (Pozdrav Suncu) koji su instruktori i praktičari joge izveli uz tihu muziku i nastup članica grupe Art Joga Similiris.
Perfrormnas se završio tako što su svi učesnici performansa, držeći se za ruke, formirali veliko srce u centru Praga, šaljući time poruku ljubavi. Performans je pozdravljen velikim aplauzom svih prisutnih. U performansu su učestvovali predstavnici Češke joga federacije, Austrijske joga federacije, Joga saveza Srbije i Joga saveza Crne Gore. Program je vodila Mgr. Helena Mitwallyová. Nakon performansa, u 18:30 časova, Kirtan grupa Samadhi je održala koncert u dvorani u ulici Melantrichově 17b u centru Praga.

Performans “Joga dani dobrih dela” u Beču, 7.6.2014.

Dana 7. juna 2014. godine na Schwarzenberg trgu u Beču održan je veliki evropski joga kulturni performans JOGA DANI DOBRIH DELA u organizaciji Evropske joga federacije, u saradnji sa Joga federacijom Austrije. Performans je deo šire akcije koja ove godine obuhvata Beč, Prag, Beograd i Novi Sad, a održava se na centralnim trgovima evropskih metropola.
Performans su činili serijal Surya Namaskar (Pozdrav Suncu) koji su instruktori i praktičari joge izveli uz tihu muziku i nastup članica grupe Art Joga Similiris. U performansu su učestvovali predstavnici Austrijske joga federacije, Češke joga federacije, Joga saveza Srbije i Joga saveza Crne Gore

JOGA PERFORMANS: JOGA DANI DOBRIH DELA

Joga savez Srbije svake godine organizuje joga performans pod nazivom JOGA DANI DOBRIH DELA u kojem učestvuju instruktori joge; polaznici programa stručnog osposobljavanja iz čitave Srbije; zainteresovani građani, ali i gosti iz inostranstva. U joga performansu su učestvovali joga instruktori iz Austrije, Češke Republike, Crne Gore, BiH, Švajcarske, Italije, Nemačke.

Za prisustvo inostranih predstavnika joge, u našem Joga performansu, treba zahvaliti našim pokroviteljima Svetskoj, Evropskoj i Američkoj joga federaciji koja je prosledila poziv za učešće mnogim joga savezima iz sveta. U prošlogodišnjem Joga performansu u centru Beogradu (početak ulice Kneza Mihaila) učestvovalo je oko 200 joga instruktora koji su demonstrirali Pozdrav Suncu i pored pretnje kišnih oblaka. Klikni na: FOTOGALERIJA

Joga performans je održan i u Novom Sadu gde se na Miletićevom trgu okupilo oko 200 instruktora joge iz mnogih gradova Srbije. Joga performansom učesnici pozivaju građane da učine dobro delo: sebi, najbližima, kolegama na poslu podsećajući ih da je dobro delo najveća nagrada sebi.

Joga performansom Joga savez Srbije najavljuje akciju besplatnih promotivnih časova joge u Joga parku na Adi, koja se sprovodi svake godine od maja do septembra. Klikni na: FOTOGALERIJA