Međunarodni dan joge, 2015.

 

Na poziv Evropske joga federacije Joga savez Srbije je učestvovao u centralnoj manifestaciji – VELIKOM JOGA PERFORMANSOM koji se održao u Pragu povodom obeležavanja Međunarodnog dana joge.

Međunarodni dan joge – centralna manifestacija u Pragu

Dana 20. juna 2015. godine u Beču Joga savez Srbije je učestvovao u Velikom joga performansu koji organizuje EVROPSKA JOGA FEDERACIJA.

Centralna manifestacija (joga performans) održana je u Pragu 21.6.2015. godine (Međunarodni dan joge) sa početkom u 18 časova na Trgu republike. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Češke republike, u partnerstvu sa opštinom Praha 1 i uz podršku odeljenja za sport grada Praga.

Članice Art joge Similiris – revijalnog sastava Joga saveza Srbije dobile su prostor da samostalno izvedu jednu tačku.

Nakon performansa, u 20:00 časova, članovi Kirtan grupe Samadhi održali su koncert u dvorani u ulici Melantrichově 17b u centru Praga.

Joga performans je okupio joga praktičare iz svih evropskih zemalja.

Predstavnici različitih stilova i pristupa joge bili su okupljeni u jedinstvenom izvođenju Pozdrava Suncu. Evropska joga federacija ovim performansom je poslala poruku da je činjenje dobroga dela najveća nagrada onima koji ga čine.

Joga performans je imao veliku medijsku zapaženost zbog sve veće zainteresovanosti za efekte praktikovanja joge. Primena joge je sve veća. Primenjuju je sportisti, umetnici, deca u razvoju, studenti i starija lica. Koristi se preventivno ali i kurativno kao oblik terapije.

Neka je ljubav u nama i sklad sa okolinom.

JOGA DANI DIBRIH DELA, BEČ 9