21. godina postojanja Joga saveza Srbije, 2015.

 

Dana 16. maja 2015. godine održana je svečana proslava povodom 21. godišnjice od osnivanja Joga saveza Srbije uz vođstvo prof. dr Predraga Nikića. Obeležavanje ovog datuma otvoreno je podsećanjem na dosadašnje aktivnosti Joga saveza Srbije i postignuća koja su ostvarena u saradnji sa institucijama. Sertifikovane instruktorke i instruktori Joga saveza Srbije, studentkinje i studenti Međunarodne joga akademije, članovi redakcije Joga TV i istraživački tim Međunarodnog društva za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge pevali su uz muzičku pratnju Kirtan grupe Samadhi iz Beograda.

Proslava povodom obeležavanja 21. godine postojanja Joga saveza Srbije

Kada se osvrnemo na pređeni put, vidimo šta smo sve postigli, radom i trudom a istovremeno ljubavlju i bezuslovnim davanjem.

– Danas je program obuke za instruktore joge (program stručnog osposobljavanja) sprovodi uz odobrenje nadležnog Ministarstva.

– Naš stručni rad je prepoznat od strane Ministarstva za omladinu i sport, kao i Ministarstva zdravlja.

– I ove godine Međunarodno društvo za naučna interdisciplinarna istraživanja u oblasti joge promovisalo je novi broj (4) naučnog časopisa o jogi “Smisao”.

Ova ministarstva potvrdjuju priznavanje i prepoznavanje našeg rada i činjenicom da su brojni naši seminari iz oblasti joge, akreditovani i ponuđeni medicinskim radnicima da dopune svoja znanja i iskustva i ovom metodom usavršavanja.

– Naš rad je prepoznat i od strane Sportskog saveza Srbije, kao pridružene i ravnopravne članice sa ostalim sportovima.

– U 42 grada Srbije naši sertifikovani instruktori vode časove joge.

– Naše instruktorke i instruktori uspešno rade i u ostalim zemljama Evrope i Sveta.

– U ovom trenutku su iza nas 3 uspešno realizovane Međunarodne konferencije u oblasti joge i pet  Međunarodnih festivala joge,

– 17.5. tradicionalno započinje, već sedmu godinu za redom, akcija besplatnih časova joge
„Vežbajte jogu sa nama“ koja se sprovodi širom Srbije.

– I ove godine organizovaće se po treći put Veliki joga performansi u Beogradu i Novom Sadu a pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije. Performansi se sprovode pod nazivom Joga dani dobrih dela, čime pozivamo sve sugrađane da učine neko dobro delo šaljući poruku: Dobro delo je nagrada onima koji ga čine.

– U pripremi je i prvi Međunarodni festival Art Joge koji će se održati 20. maja u Delta citiju.

– I ove godine, kontinuirano stručno usavršavanje sprovodiće se na joga kampovima. Ove godine Joga kamp “Pranava” biće organizovan u julu mesecu na Staroj planini i u septembru uz šum morskih talasa na grčkom moru.

– Svi mi koji činimo Joga savez Srbije zahvaljujemo se na beskrajnoj podršci i mudrosti sa kojom nas prof. dr. Predrga Nikić vodi. Uči nas da pronaći bolji i lepiši svet znači pronaći sve to unutar sebe. Naučio nas je da upalimo sopstvene baklje i procvetamo u divna bića koja šire dobrotu i ljubav. Naučio nas je i da je to način kojim oplemenjujemo i menjamo sebe i svet oko nas.

Fotografisale: Ana Miletić i Aleksandra Ristić

Kirtan grupa Samadhi nastupila je u sastavu: Filip Filipović, Teodora Vejnović, Bogdan Nikić, Jelena Nikolić, Slavica i Dragan Stošić, Igor Petrović, Spomenka Đurđević, Aleksandra Mitić.

Moderator: Branko Ilić

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend [fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.892393680804137.1073742212.255740887802756&type=1]