Radionica razvojne književnosti 2014/15

 

Joga savez Srbije organizuje večeri razvojne književnosti koje imaju za cilj da okupe ljubitelje razvojne pisane reči i da kroz razgovor o delima koja svi volimo (a mozda nismo imali vremena da pročitamo do sada), stvore jednu oplemenjujuću sredinu za unutrašnji razvoj.

VEČERI RAZVOJNE KNJIŽEVNOSTI, 2014/15

Književna dela koja imamo u vidu su prvenstveno sa spiska literature Međunarodne kademije za instruktore joge (Antoan de Sent-Egziperi, Herman Hese, Ricard Bah, Karlos Kastaneda, Halil Džubran itd.). Ideja ovih okupljanja nije da pristupimo književnosti sa umetničko-kritičke strane, već da kreiramo prostor u kome će svako imati priliku da osvesti i ozvuči način na koji je odredjeno delu uticalo na nju/njega, način na koji smo se kao razvojni pojednici povezali sa delom, kao i sadržaj koji se u nama pokrenuo usled kontakta sa delom.

Za učestvovanje u večeri nije potrebno nikakvo književno predznanje: sve što je potrebno je da pročitate zadatu knjigu i pridružite nam se u toploj razmeni razvojnih misli. Svako mišljenje i emotivan odgovor je podjednako vredan.

Večeri razvojne književnosti će voditi instruktori joge Marko Teodorski i Sanja Drobnjaković.

Ulaz slobodan,
Dobro došli!