Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 11.12.2014. odobrila je rezoluciju kojom se uvodi 21. juni kao Međunarodni dan joge.
 
Indijski premijer Narendra Modi zatražio je da se ustanovi dan posvećen jogi u svom govoru na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN u septembru 2014.
Modi je istakao da joga može da pomogne u rešavanju svetskih problema.
Tog dana, 21. juna 2015. godine Joga savez Srbije će organizovati u Beogradu Četvrtu Međunarodnu konferenciju o jogi u kojoj će učestvovati najveći naučni autoriteti koji istražuju efekte praktikovanja joge.
Joga savez Srbije tradicionalno već sedmu godinu za redom sprovodi akciju besplatnih časova joge “Vežbajte jogu sa nama” koja se sprovodi u Yoga parku na Adi i u 33 gradova širom Srbije.
Joga savez će i u 2015. godini organizovati Šesti međunarodni festival joge na Adi u kojem će učestvovati veliki broj joga predstavnika iz mnogih evropskih zemalja. 
Međunarodno društvo za naučna istraživanja u oblasti joge u sledećoj godini beleži petu godinu od izdavanja naučnog časopisa “Smisao”, u kojem najveći naučni autoriteti iz oblasti joge publikuju rezultate sprovedenih istraživanja. 
Joga savez Srbije uz odobrenje nadležnog Ministarstva sprovodi program stručnog osposobljavanja za sticanje zvanja instruktor/ka joge. Program je zbog kvaliteta i stručnosti na sednici Skupštine Evropske joga federacije septembra 2014. godine, pohvaljen kao primer kvalitetne edukacije.
Joga savez Srbije najviše je bio zapažen po Međunarodnim joga performansima koje pamtimo u centru Beograda: u ulici Kneza Mihaila maja 2013. i na Trgu Republike u junu 2014. godine, kada se okupilo više od 600 ljubitelja joge iz Evope i Srbije kako bi zajedno izvođenjem Pozdrava Suncu poslali poruku građanima da je Dobrota najveći dar onome koji je čini, pozivajući građane na humanost.
Ne treba zaboraviti da se sve aktivnosti Joga saveza Srbije, zbog kvaliteta organizacije, već treću godinu za redom održavaju pod pokroviteljstvom Evropske i Internacionalne joga federacije. Joga savez Srbije je član Sportskog saveza Srbije.
Ovo su linkovi sa foto galerijama sa pomenutih događaja:
Konferencije:
Akcija Vežbajte jogu sa nama:
Festival joge: