Projekat: Žene u akciji – liderke u lokalnoj zajednici

english

English

Korisnice ženskih organizacija u Beogradu koje učestvuju u programu stručnog osposobljavanja za zanimanje joga instruktor/ka započele su sa aktivnostima u lokalnoj zajednici u okviru projekta „Žene u akciji“.

Projekat „Žene u akciji“ sprovodi Joga savez Srbije tokom 2014. godine u saradnji sa Mrežom žena protiv nasilja i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu u okviru kojeg se sprovodi program stručnog osposobljavanja za zanimanje joga instruktor/ka u Međunarodnom joga akademskom centru.

Projekat aktivno doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju učesnica i njihovoj liderskoj ulozi u lokalnoj zajednici i ekonomskom osamostaljivanu kroz vođenje joga časova.

Tokom meseca jula i avgusta 2014. godine studentkinje iz grupe „Žene u akciji“ su se pripremale i počele sa vođenjem i asistiranjem na javnim časovima joge u Joga parku na Beogradskoj Adi u okviru akcije „Vežbajte jogu sa nama“ koja svake godine okuplja veliki broj zaljubljenika u jogu.

U okviru vikend joga izleta na Avali u organizaciji Joga saveza Srbije 10. avgusta studentkinje  su asistirale u vođenju javnog joga časa.

Jedna studentkinja je samostalno vodila svoje prve joga časove u okviru seminara „Integrisana bezbednost“ koje je organizovala Mreža žena protiv nasilja za svoje članice na ostrvu Braču u Hrvatskoj u periodu  od 3. do 14. jula.

Marijana Rodić o projektu Žene u akciji, TV Sky +, 26.8.2014.

Marijana Rodić o projektu Žene u akciji, TV Kopernikus, 21.8.2014.

Marijana Rodić o projektu Žene u akciji, Grand TV, 19.8.2014.

Marijana Rodić o projektu Žene u akciji, Radio 202, 19.8.2014.

Marija Bukarac o projektu Žene u akciji, Novosadska TV, 19.8.2014.

Projekat “Žene u akciji” sprovodi Joga Savez Srbije u partnerstvu sa Mrežom Žene protiv nasilja, a uz podršku ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. U okviru jednogodišnjeg projekta sprovešće se program stručnog osposobljavanja dvanaest žena za zanimanje instruktorka joge, treći nivo stručne osposobljenosti, koristeći raspoložive resurse Međunarodnog joga akademskog centra u Beogradu.

Joga Savez Srbije će pružiti podršku za pokretanje samostalne joga delatnosti ili za osnivanje joga klubova u saradnji sa ženskim organizacijama. Program stručnog osposobljavanja za instruktorke joge sprovodi se u skladu sa Zakonom i međunarodnim joga standardima, a sprovodi ga stručni tim renomiranih predavača.

Konferencija “Liderke u lokalnoj zajednici”

Dana 12. 11. 2014. godine sa početkom u 15 časova u Privrednoj komori Srbije, u saradnji Joga saveza Srbije i Privredne komore Srbije organizovana je konferencija „Liderke u lokalnoj zajednici“. Konferencija je organizovana kao završni svečani događaj projekta „Žene u akciji“ koji sprovodi Joga savez Srbije u saradnji sa Mrežom žena protiv nasilja, a uz podršku ambasade Kraljevine Norveške. Clj konferencije je bio da predstavi aktivan doprinos Strategiji za smanjenje siromaštva u Republici Srbiji uz primere dobre prakse ekonomskog osnaživanja osetljive populacije kroz žensko preduzetništvo.
Konferenciju je otvorio njegova ekselencija ambasador Kraljevine Norveške, g-din Nils Ragnar Kamsvag, a prisutnima su se obratili i: g-đa Zorica Arsenić Jovanović, -samostalni savetnik u sektoru sporta iz Ministarstva omladine i sporta, g-din Svetozar Babić – sekretar zajednice preduzetnika Srbije Privredne komore Srbije, g-đa Vera Milićević – sekretar Joga saveza Srbije, g-đa Aleksandra Nestorov – aktivistkinja Mreže žena protiv nasilja, g-đa Marijana Rodić – glavna koordinatorka projekta „Žene u akciji“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske unije u Srbiji kao i drugi uvaženi gosti.
Umetnički deo programa činile su arije koje je izvodila Ivana Janošević – pevačica Operskog studija Narodnog pozorišta Srbije.
Učesnici programa mogli su da uživaju i u kratkom “joga performansu” u izvođenju sertifikovane instruktorke joge Vidosave Starović.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.799117800155216.1073741827.160952757305060&type=1]