Izveštaj o sprovedenim aktivnostima JSS u 2017.

IZVEŠTAJ O SPROVEDENIM AKTIVNOSTIMA JOGA SAVEZA SRBIJE

NADLEŽNOG NACIONALNOG SAVEZA ZA OBLAST JOGE

U REPUBLICI SRBIJI ZA 2017. GODINU

 

Januar 2017.

 

2.01. – Tradicionalna proslava instruktora joge i dodela priznanja za dosadašnji rad

12.1. – Organizacija akcije “World yoga meditation network day”

26.1.2017. godine, na osnovu zahteva JSS i predloga Komisije za vrhunski sport i organizacioni razvoj SS Srbije, Upravni odbor Sportskog saveza Srbije je na sednici doneo Odluku da se Joga savez Srbije primi u redovno članstvo Sportskog saveza Srbije, sa svim pravima i obavezama koja su predviđena Statutom SSS. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/redovno-clanstvo-u-sportskom-savezu-srbije/)

Februar 2017.

 

7.02. – Održan je stručni seminar joge na Kanarskim ostrvima. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-intenziv-na-kanarskim-ostrvima-2017/)

18.02. – Održan je stručni seminar „Joga za zdravo starenje”.

Voditeljke seminara: Aleksandra Mitić, MA, dr Ana Miletić i Vera Milićević.

25.02. – Održan je stručni seminar “Joga u sportu”

Voditeljke seminara: Marija Obradović, dr Branka Petrović i Vera Milićević

 

Mart 2017.

 

4.03. – Održan je seminar „Sanskrit za joga instruktore i praktičare”.

Voditeljka seminara: Dr Lada Stevanović.

18.03. – Održan je stručni seminar „Joga za decu”.

Voditeljke seminara: Marijana Rodić, dr Ana Miletić i Vera Milićević.

25.03. – Održan je stručni seminar: ”Joga terapija – energoterapija”. Voditelj seminara: prof. dr Predrag K. Nikić

26.03.2017. u organizaciji Sportskog saveza Sombora održana je manifesacija “Sombor open” u kojoj su učestvovale članice Joga centra Emina pod vođstvom Emine Popović.

 

April 2017.

 

1.04. – Održan je stručni seminar “Joga – vegetarijanska ishrana”.

Voditeljka seminara: Vera Milićević, asistent: Aleksandra Mitić, MA

9.04. – Održan je stručni seminar “Joga meditacija”. Voditelj seminara: prof. dr Predrag K. Nikić

22.04. – Održan je stručni seminar “Joga u pripremi trudnica za porođaj”

Voditeljke seminara: dr Branka Novaković i dr Tamara Vešić – Tomić; Slavojka-Slava Životić, akušerska sestra (babica) i nutricionista – dijetetičar i Milica Zorić.

  1. aprila, sertifikovana instruktorka JSS Emina Popović sa članicama Joga centra Emina iz Sombora nastupili su na proslavi Svetskog dana plesa u Somboru.

 

Maj 2017.

 

1.05. – Održan Joga prvomajski uranak sa instruktorima Joga saveza Srbije

10.5.2017. u Međunarodnom press centru Turističke organizacije Srbije održana je konferencija za medije povodom održavanja Trećeg beogradskog festivala Art joge “Similiris”

Konferenciju su vodili: Milica Zorić – koordinator za odnose sa javnošću JSS, prof. dr Predrag K. Nikić-počasni predsednik Joga saveza Srbije i Marina Gavrilović; MA – članica organizacionog tima Festivala Art joge Similiris (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/treci-festival-art-joge-konferencija-za-medije-2017/)

11.5.2017. “Joga za najmlađe” Povodom obeležavanja međunarodnog dana fizičke aktivnosti u Bogatiću je održan čas fizičke aktivnosti deci, sa akcentom na jogu, kao nauku i umetnost življenja. Predavači i instruktori: patronažne sestre Sanja Davidović i Snežana Pavlović.

12.05. – Obeležen dan osnivanja Joga saveza Srbije prigodnom proslavom (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/proslava-23-god-aktivnosti-joga-saveza-srbije-2017/)

12.05. – Organizovana Treća retrospektivna izložba fotografske sekcije Joga saveza Srbije.

13 i 14. maja 2017. održan je dvanaesti po redu “BISOP”(Belgrade international symposium on pain) u sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Na Simpozijumu dr Branka Petrović i dr Dušica Stamenković- anesteziolog sa VMA, prezentovali su rad pod nazivom: “Yoga and relaxation tehniques – bedsides method hands on”. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-na-simpozijumu-dr-branka-petrovic-2017/)

14.05. – Održan je stručni seminar “Jantre – kreiranje i upotreba”.

Voditelji: Verica Prekić i prof. dr Predrag K. Nikić

14.05. – Obeležen je početak akcije JSS: „Vežbajte jogu sa nama” (besplatni časovi u Joga parku na Adi i u 42 grada, od maja do septembra)

17.05. – Održan je TREĆI FESTIVAL ART YOGE SIMILIRIS – TC Delta city – Novi Beograd

Festival art joge je svečano otvorio Dragan Šešum – sportski direktor Sportskog saveza Srbije (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/treci-beogradski-festival-art-joge-2017/)

Maj 2017. Objavljen tekst u “Prosvetnom pregledu” – o učešću dece prvog razreda OŠ “Stefan Nemanja” iz Beograda na Trećem Festivalu Art joge. Decu je predvodila nastavnica Bojana Lekić – sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-u-prosvetnom-pregledu-2017/)

21.05.2017. – Održan je stručni seminar Art Yoga Similiris. Voditeljke: dr Ana Miletić i Milica Zorić.

Maj 2017 – Art jogine “Joga centra Jasmina” uz stručno vođstvo sertifikovane instruktorke Jasmine Đerić nastupile su u okviru programa Majskih večeri poezije, muzike i pokreta na sceni Resavske biblioteke Centra za kulturu Svilajnac. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-centar-jasmina-2017/)

  1. 05. 2017. na Sajmu za treće doba koji je održan na Beogradskom sajmu učestvovale su Art jogine Joga za zdravo starenje sa programom “Ljubav put mudrosti” uz vođstvo Dragice Kumrić – sertifikovane instruktorke joge. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/art-joga-za-zdravo-starenje-2017/)
  2. 05. 2017. na Beogradskom sajmu u okviru Sajma za treće doba seritifikovani instruktorka JSS Dragica Kumrić održala je promotivni čas Joga za zdravo starenje – Joga na stolici. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-za-zdravo-starenje-2017/)

 

  1. maja 2017. članice Art joga Similiris – revijalnog sastava JSS, učestvovale su na priredbi pod nazivom Detox Sens festival koji je održan na Trgu Republike u Beogradu. Učetvovale su: Ivana Tošić, Marijana Vučković, Natalija Vesković i Aleksandra Odincova- Ribar. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/art-joga-similiris-na-trgu-republike-2017/)

27.5.2017. sertifikovana instruktorka joge Tamara Vešić – Tomić ispred Joga centra Šabac organizovala je građanima Šapca demonstraciju dela časa joge u okviru događaja Beauty & Fit Day u Capitol Parku Šabac .( https://yogasavezsrbije.com/joga-za-gradane-sapca-2017/)

 

Jun 2017.

 

18 – 21.06. – Učešće jogina Joga saveza Srbije u Velikom evropskom joga performansu u Beču i Pragu u organizaciji Evropske joga federacije.

21.06. – Obeležen je međunarodni dan joge u Beogradu i mnogim gradovima Srbije. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/obelezavanje-medunarodnog-dana-joge-2017/)

24.juna 2017.  na Bagdali ,Joga studio Maja”, predstavio se demonstracijom dela časa joge u okviru “Vidovdanskog sajma sportova” a u okviru zvaničnog programa proslave “Vidovdanskih svečanosti 2017.” koji proslavlja grad Kruševac.

26.06.2017. Milica Zorić, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije učestvovala je sa predavanjem “Joga kao kao prevencija zdravlja muzičara” na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na prvom okruglom stolu na temu “Zdravlje muzičara”, u okviru kampa za muzičare “Svirati s lakoćom”!

27.06.2017.godine u okviru projekta “Saradnja sa porodicom” PU “Ljubica Vrebalov” Požarevac, ispred Joga Centra “Sunce” instruktor joge Milica Ivkovic održala je na spomen parku “Čačalica” čas joge za decu. Pre časa, roditeljima je održano kratko predavanje o značaju joge za decu.

 

Jul 2017.

 

1.07. – Održan je peti Veliki evropski joga performans (Dani joge u Srbiji – Joga dani dobrih dela & Čini dobro – nagradi sebe) u Beogradu u Tašmajdanskom parku sa početkom u 18h u organizaciji Joga saveza Srbije i Beogradskog joga saveza. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/veliki-joga-performans-tasmajdanski-park-2017/)

07.07.2017. Marija Zulić – sertifikovana instruktorka JSS održala je čas joge i kratko predavanje o značaju pravilnog zagrevanja i istezanja, očuvanja mišićno-zglobnog aparata folklornim igračima u sklopu njihove redovne folklorne probe. Mesto održavanja: KUD ˇSrbija Dortmundˇ, Nemačka

8.07. – Održan je peti Veliki evropski joga performans u Novom Sadu, SPNS sa početkom u 18,40h u organizaciji Vojvođanskog, Beogradskog i nadležnog nacionalnog Joga saveza Srbije.

Joga performans se održao uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada. Svečano je otvoren u 18,40 časova ispred zgrade SPENS-a svečanim presecanjem vrpce od strane Aranke Binder – pomoćnice pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, nosioca olimpijske medalje u streljaštvu. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/peti-veliki-joga-performans-u-novom-sadu-2017/)

8.07. – Održan je koncert KIRTAN GRUPE SAMADHI, Novi Sad, Sinagoga, od 19.30 časova (Videti više:  https://yogasavezsrbije.com/koncert-kirtan-grupe-samadhi-sinagoga-2017/)

10 – 19.07. – Članovi Joga saveza Srbije učestvovali u projektu Erazmus plus – Pariz

Članovi JSS učestvovali su u međunarodnoj omladinskoj razmeni “Odgovorna ishrana” u Francuskoj, u okviru Erazmus+ programa. Voditeljka: Marijana Rodić. (videti više: https://yogasavezsrbije.com/erazmus-joga-savez-u-francuskoj-2017/)

  1. – 28.07.– Održan je veliki međunarodni stručni joga kamp “Vibhuti” u Drvengradu. Voditelj seminara: prof. dr Predrag K. Nikić. Saradnici u realizaciji: Vukica Janković, Brankica Kubatova, Ana Miletić, Vera Milićević, Milica Zorić, Marijana Rodić i Aleksandra Mitić. (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/veliki-joga-kamp-vibhuti-u-drvengradu-mini-kamp-joge-za-decu-2017/)

22 – 28.07. – Održan je MINI JOGA KAMP ZA DECU RODITELJA UČESNIKA

U okviru velikog međunarodnog stručnog joga kampa “Vibhuti” održan je i Mini joga kamp za decu, namenjen deci roditelja koji učestvuju u Velikom joga kampu. Voditeljka seminara: Marijana Rodić

 

Avgust 2017.

 

5 – 6.08. – Održan je Osmi međunarodni festival joge, Srbija – 2017, Ada Ciganlija, Beograd (Videti više: https://yogasavezsrbije.com/8-medunarodni-festival-joge-srbija-2017/)

5 i 6.08. – Održano je Osmo nacionalno prvenstvo u oblasti joge – Srbija 2017. Beograd, Ada

17.08.2017. u Novom Sadu, Milica Zorić, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije održala je uvodno predavanje i čas joge učesnicima kampa muzičkog zdravlja ” Svirati sa lakoćom”.

19.8.2017. Joga centar Šabac učestvovao u manifestaciji “Sportski dani” u Capitol Parku u Šapcu.

21.08.2017. instruktorka joga centra Sunce iz Požarevca Violeta Nikolić održala je promotivni čas joge mladim odbojkašicama ŽOK “Pirot” i njihovim gošćama iz Bugarske koji su se nalazili na pripremama na Vlasinskom jezeru.

28.avgusta, Joga centar Jasmina u okviru sportskog leta “Festival malih sportova” u Svilajncu, predstavio se prezetacijom joga casa.

30.08.2017.  Sertifikovana instruktorka JSS Dragica Kumrić održala predavanje pod nazivoma: Blagodeti praktikovanja Joge za zdravo starenje u Klubu penzionera Mašinskog fakulteta – Beograd

Septembar 2017.

 

1.09.2017. Održano predstavljanje Joga centra Šabac u okviru večeri kupovine u organizaciji Turističke organizacije grada Šapca.

30.09. – Obavljen je upis nove generacije polaznika programa stručnog osposobljavanja za sticanje zvanja – instruktor/ka joge

 

Oktobar 2017.

 

21.oktobra 2017. Sertifikovana instruktorka JSS, dr Dragana Živković Starinac, je u prostoru Joga centra Ekvilibrijum iz Kruševca održala čas joge osobama sa posebnim potrebama iz udruženja “Osmeh na dlanu” i “SK Palestra”. (videti više: https://yogasavezsrbije.com/joga-sa-osobama-sa-posebnim-potrebama-2017/)

25.10.2017. Sertifikovana instruktorka JSS: Dragica Kumrić, MA. Održala je predavanje u klubu penzionera Mašinskog fakulteta pod nazivom: Istraživanje subjektivnog osećaja poboljšanja fizičke spremnosti i mentalnog zdravlja polaznika, u okviru programa “Joge za zdravo starenje”.

Novembar 2017.

 

25.11.- Joga savez Srbije i članice predstavili su se na Sajmu sporta 2017.

26.11. – Predstavljanje Joga saveza Srbije na “Serbian Visions” u hotelu Radisson blu Old Mill – Beograd “JOGA I OBLASTI PRIMENE”

Decembar 2017.
22.12.2017, Dragica Kumrić – sertifikovana instruktorka joge – predstavnica Joga centra Sjaj uspešno je završila četvoromesečni projekat “Joga za zdravo starenje” čiju realizaciju je sufinansirala GO Zvezdara, Beograd.
Dana 22.12.2017 godine održana je manifestacija za izbor sportiste godine grada Bečeja. Sertifikovana instruktorka joge Anja Lepeš-Kovač osvojila je prvo mesto u kategoriji seniorke kao predstavnik Sportskog udruženja “Sunrise yoga studio” – članice Vojvođanskog joga saveza.
23.12.2017 Joga centar Emina iz Sombora otvorio je NOVOGODIŠNJI KONCERT PLESNIH GRUPA IZ SOMBORA, A POVODOM OBELEŽAVANJA 110 GODINA PLESA. Joga centar Emina predvodila je Emina Popović sertifikovana instruktorka joge Nastup sekcije Joga Art Similiris pravca joge u Somboru bio je zapažen od strane publike.

29.12.2017. održan je opštinski Izbor sportista godine u Svilajncu.

Joga centar Jasmina na čelu sa Jasminom Đerić u kategoriji joga za decu dobio je priznanje za ” Joga art – nada opštine Svilajnac u 2017.”

 

Mediji o aktivnostima u 2017.

 

https://yogasavezsrbije.com/joga-u-baletu-sa-ivankom-lukateli-2017/

https://www.youtube.com/watch?v=-T_eVs_TGGo

https://www.facebook.com/joga.akademija/

https://www.facebook.com/joga.akademija/videos/1355214384522062/

https://www.youtube.com/watch?v=gyoOfXFjzQg

https://www.youtube.com/watch?v=TI0elDBvCtA&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/joga.akademija/photos/a.1492219560821543.1073742365.255740887802756/1492220954154737/?type=3&theater

http://www.sio.vojvodina.gov.rs/index.php/vesti/novosti/1100-odrzan-v-veliki-joga-performans-kod-spens-a-u-novom-sadu

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/2869823/foto-odlican-nacin-da-se-oslobodite-stresa-vranjanke-u-parku-vezbale-jogu

https://www.turistickisvet.com/vesti/razno/odrzan-peti-veliki-joga-performans-u-tasmajdanskom-parku-u-beogradu.html

http://www.dobrevesti.rs/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B5/item/8761-joga-performans-danas-na-tasmajdanu

http://www.blic.rs/vesti/beograd/dani-joge-u-srbiji-peti-veliki-performans-joge-odrzan-na-tasmajdanu/24zykj9

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1516525245081131/

https://www.facebook.com/joga.akademija/photos/a.303858216324356.76744.255740887802756/1436356673074499/?type=3&theater

http://www.serbia.travel/vesti/Konferencija-za-medije-povodom-Beogradskog-festivala-Art-joge-Similiris-10-maj-2017-godine.n-5791.523.html

https://www.turistickisvet.com/vesti/razno/treci-beogradski-festival-art-joge-17-maja-u–delta-sitiju-.html

http://balkanekspresrb.rs/arhive/33924

https://www.youtube.com/watch?v=-zxxsCpqR48

https://www.youtube.com/watch?v=tBTqxi4bg0E

https://www.facebook.com/joga.akademija/videos/1355214384522062/

https://www.facebook.com/joga.savez/photos/a.1577744245625897.1073741851.160952757305060/1577744192292569/?type=3&theater

https://www.facebook.com/joga.savez/photos/a.161284653938537.43560.160952757305060/1562948350438820/?type=3&theater

https://www.facebook.com/joga.savez/photos/a.161284653938537.43560.160952757305060/1562914723775516/?type=3&theater

https://www.facebook.com/joga.savez/photos/a.161284653938537.43560.160952757305060/1560454250688230/?type=3&theater

https://www.vranjske.co.rs/info/vranjske-instruktorke-joge-prve-na-festivalu-u-beogradu#.WZGdGd9q33Y.facebook

https://www.beograduzivo.rs/gradska-desavanja/kultura-i-zabava-gradska-desavanja/festival-joge-za-vikend-na-adi-ciganliji/

http://www.glavnevesti.com/srbija/1741978/Festival-joge-5-i-6-avgusta-na-Adi-Ciganliji

http://www.tob.rs/desavanja-u-beogradu/sport-cir/osmi-medjunarodni-festival-joge-na-adi

https://www.youtube.com/watch?v=Gf6JztiN4nc

http://savremenisport.com/sportske-vesti/3931/osmi-medjunarodni-festival-joge-srbija-2017

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1535181873215468/

https://www.facebook.com/1590905967842917/videos/1936231359977041/

http://pancevo.mojkraj.rs/vesti/sport/item/5493-pancevo-ukljuceno-u-dane-joge-u-srbiji

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/2869823/foto-odlican-nacin-da-se-oslobodite-stresa-vranjanke-u-parku-vezbale-jogu

https://013info.rs/vesti/drustvo/pancevo-predavanje-dobrobiti-praktikovanja-joge

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1518494431550879/

https://www.youtube.com/watch?v=EeE-S_9zdO0

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1495077237225932/

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1489696824430640/

http://www.somborskenovine.co.rs/e-novine/pdf-/br.3283/strana16-17.pdf

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1481693661897623/

https://www.youtube.com/watch?v=xEFoi4u5hQY

http://zgubidan.rs/joga-harmonija-zivota/

https://www.youtube.com/watch?v=dnk5GTVm8eM

https://www.youtube.com/watch?v=bB9hilRdqps

https://www.youtube.com/watch?v=40oyDOy3P2k&t=5067s

https://www.youtube.com/watch?v=zGuDw5WufII

https://www.youtube.com/watch?v=Cf8PuKCypWU

https://www.youtube.com/watch?v=0bHtca-oJ4A

https://www.youtube.com/watch?v=yUxmvK1O7mo

http://www.turistplus.hr/hr/treci_beogradski_festival_art_joge_17_svibnja_2017/3289/

http://www.macvainfo.rs/page.php?secid=2&pageid=2&contid=2598&model=clanak&ct=joga-za-namladje-povodom-dana-fizicke-aktivnosti#.WRSRJdrAAa0.facebook

https://www.youtube.com/watch?v=wX9X0WHoR84

https://www.facebook.com/joga.savez/videos/1662561360477518/